fbpx

Ce este lumina albastra si care sunt efectele ei asupra ochilor?

V-ati intrebat vreodata ce este lumina albastra si care sunt efectele ei asupra ochilor nostri? Sa stiti ca odata cu evolutia societatii si a tehnologiei, timpul petrecut in fata dispozitivelor digitale ne obliga sa luam masuri de protectie asupra ochilor nostri. Solutia cea mai eficienta este purtarea unei perechi de ochelari cu lentile prevazute cu tratament impotriva luminii albastre.

Asadar, ce este lumina albastra si care sunt efectele ei asupra ochilor?

Lumina albastra o gasim peste tot in jurul nostru. De la lumina soarelui pana la ecrane digitale, ecrane fluorescente si cu LED’uri, televizoare cu ecran plat, etc.

Aproximativ 60% din populatie petrece mai mult de 6h in fata unui dispozitiv electronic, fie ca vorbim despre munca la birou sau din motive personale. Utilizarea zilnica a telefoanelor mobile, a calculatorului, a tabletei , a televizorului cu ecran plat, produce in timp dureri de cap, vedere incetosata sau ochi uscati. In randul copiilor afecteaza capacitatea de invatare si creeaza incapacitatea de concentrare.

Daca razele UV sunt blocate intr-o oarecare masura, lumina albastra vizibila emisa de dispozitive trece prin cornee si pupila si ajunge la retina. In timp poate provoca leziuni ale retinei, crește riscul degenerării maculare, si duce pe termen lung la slăbirea vederii.

Intelegem acum de ce este foarte important atat adultii cat si copii sa beneficieze de protectie adecvata impotriva luminii albastre.

Tratamentul pentru lumina albastra!

Lentilele cu protectie PC, contin un tratament antireflex BlueProtect care ajuta la blocarea luminii albastre vizibile si poate fi aplicat pe orice tip de lentila. Tratamentul are rolul de a imbunatatii si mentine vederea la parametrii normali eliminand starile de oboseala. Acest tip de lentilă se identifică ușor datorită reflexiilor albastre de pe suprafața acesteia.

Care sunt efectele acestui tratament ?

  • reduce stralucirea ecranului si previne efectul daunator asupra ochiului;
  • mareste contrastul pentru o vedere mai clara;
  • confera comfort si protectie vizuala;
  • blocheaza lumina albastra de la device-uri;
  • previne distrugerea celulelor din retina, care pe termen lung duce la pierderea vederii;
  • respinge impuritatile reducand considerabil necesitatea de a curata lentila, beneficiu al straturilor ultra-hidrofob, oleofob si antistatic;
  • confera rezistenta sporita la zgarieturi.

Pentru a ne bucura de o vedere buna cat mai mult timp, trebuie sa actionam din timp.

Recomandam tuturor utilizatorilor de dispozitive digitale sa foloseasca ochelari cu filtru PC, atât cei care au nevoie de corecție vizuală, cât și cei care doar isi doresc să își protejeze ochii. In plus, o atentie sporita trebuie acordata copiilor si persoanelor operate de cataracta, ei fiind cei mai vulnerabili la lumina albastra.

Viziteaza site-ul nostru si alege-ti rama pentru ochelarii de protectie aici

Fii la curent cu ultimele noutati pe pagina noastra de Facebook

 

1